Våra älskade sällskapsdjur

av naknasanningensuperadmin

Vi som har sällskapsdjur idag har väldigt svårt att vara utan dom, men det finns en hel del att tänka på när det gäller djur om man vill deras bästa och ibland kan det bli riktigt dyrt ekonomiskt, som i vårt fall denna gången.

Att ha husdjur är bland det bästa jag vet. Att alltid ha en så trogen vän vid sin sida, att alltid ha sällskap när kanske ingen annan vill eller man själv vill.

Men det finns ett och annat som kan ställa till det med att ha sällskapsdjur, i detta fallet hund. Vi har två hundar, en chihuahua (Lohilo) och en Mini Australian Shepherd (Xanthia) som hela familjen älskar och skulle inte klara sig en sekund utan.

Lohilo Chihuahua

Igår var vår  Mini Australian Shepherd som heter Xanthia hos veterinären på operation, hon hade fått en epulid i munnen som är lite av en tumör tyvärr. Oftast är dessa epulider godartade men vi chansar inte och valde att skicka in den på analys.

Men det tog inte stop där.

Även tänderna behövde rensas från tandsten och i samma veva insåg veterinären att flera av tänderna inte var i så bra skick och valde att dra ut dom, helt rätt.  Hon mår idag jätte bra och vi är jätte glada över att allt gick så bra som det gjorde, veterinären och personalen runt om gjorde verkligen ett toppenjobb.

Men nu kommer vi till det som kanske inte alla tänker på när dom skaffar sällskapsdjur, framförallt hund. Fastän att man försäkrat sitt djur så kommer inte inte försäkringen alltid att täcka upp allt. I vårt fall hamnade detta kalaset på över 9000 kronor och vi vet (eller hoppas)  att en liten summa kommer försäkringsbolaget att täcka upp men resten kommer vi få ligga ute med, vi gör det mer än gärna men det är ändå en tankeställare som jag tycker är värd för alla som vill skaffa husdjur men inte alltid tänker på att det faktiskt kan bli en rätt så rejäl kostnad också om djuret skadar sig eller blir sjuk.

Nu vet vi i alla fall att Xanthia mår bra, hon har fått ordning på tänderna samt fått bort epuliden så livet går vidare och vi ska fortsätta skapa massa minnen och sprida massa kärlek med våra två älsklingar.

/I

Annat kul att läsa

2 kommentarer

Peter Andersen november 30, 2021 - 9:20 e m

Hur mycket fick ni betala för epuliden. Och gick försäkringen in på den.

Svara
naknasanningensuperadmin december 1, 2021 - 11:09 f m

Hej, jag minns tyvärr inte summan. Men däremot täckte försäkringen detta. Vår tik är försäkrad genom Folksam. Detta var något vi nämnde till veterinärerna och dom i sin tur mot en liten kostnad, skötte hanteringen mot försäkringsbolaget. Hoppas det gav lite svar på dina funderingar. //Camille

Svara

Lämna kommentar