Vilken sovställning är ni?

av naknasanningensuperadmin
Sovställningar

Alla som är eller har varit i förhållande har grälat någon gång. Minns du den gången när ni gick och la er hur du vände ryggen mot honom/henne alternativ letade en annan sovställning för att undvika denna under natten?
Likaså hur du kanske även märkt efter en romantisk dag när allt varit bra så har ni sovit så tätt så tätt intill varandra som möjligt?

Den sovställning ett par har kan säga en hel del om vad de båda personerna går igenom. Trots det faktum att kroppsspråk kan variera så kan läget du sover i med din partner vara ett känslomässigt fönster till hur du känner för honom eller henne vid en given tidpunkt. Vill du veta vad din sovställning säger om din relation med din partner?

 1. Rygg mot rygg intill varandra
  Par som brukar sova i denna position visar att de respekterar personligt utrymme men vill samtidigt ha kroppskontakt. De är dynamiska och oliktänkande och båda lever ett självständigt liv, men med en sund och stabil relation. Denna sovställning visar förtroende utan att personerna ständigt behöver finnas i varandras närvaro.
 2. Ansikte mot ansikte utan att vidröra varandra
  Att sova i detta läge visar att du vill ha intimitet och att det finns en önskan att se din partner. Båda vet hur man respekterar stunder av privatliv, men har en förbindelse som förebygger distans. I allmänhet tar sig den här sortens par igenom vardagliga problem med större lätthet.
 3. Sammanflätad sovställning
  Detta läge tyder på stark lust och passion. Det är mycket vanligt när förhållandet är nytt samt i allmänhet när båda somnar tillsammans efter stunder av intimitet. Att sova sammanflätade kan avslöja sexuell lust, men det är möjligt att ett par som alltid sover på detta sätt kan ha problem med svartsjuka.
 4. Utbredd och ihop trängd
  Detta är inte en bra sovställning i en parrelation eftersom den person som tar upp det mesta utrymmet inte visar tillgivenhet till sin partner. Denna ställning indikerar också att relationen inte är balanserad eftersom den person som tar upp mindre plats har låg självkänsla och många osäkerheter medan den som tar upp mycket plats lever i tron att förhållandet är bra.
 5. Rygg mot rygg åtskilda
  Denna position är ett tecken på att något inte står rätt till i relationen. Det är nödvändigt att emellanåt hålla en viss distans och ha frihet i sitt liv. Dock kan avsaknaden av kontakt mellan två personer som är vända åt motsatta håll avslöja meningsskiljaktigheter. Det kan också tyda på att båda personerna vill ha total självständighet.
  I detta fall bör du noga utvärdera situationen. Om händerna är knutna och kropparna spända är det ett tecken på att personerna inte vill kommunicera. De kan till och med ha svårt att tolerera den andres närvaro. Om kropparna är avslappnade finns det inga spänningar i relationen och detta skulle kunna tyda på att det finns tillit och respekt för den andres utrymme.
 6. Var och en på sin kant men med benen sammanflätade
  Denna ställning visar att båda älskar varandra, men att de behöver ge förhållandet mer uppmärksamhet. Det är det en kombination av kärlek, passion och relationsskillnader. Att sova med benen sammanflätade är en symbol för engagemang för din partner och din relation.
 7. Sova i sked
  Den person som kramar brukar vara den som vägleder och skyddar den andra. Paret känner sig bekvämt och tryggt. Eventuellt kan de känna sig osäkra om de inte kramas under sömnen. Denna sovställning reflekterar perfekt harmoni hos paret. Dock kan det ibland också indikera ett visst mått av osäkerhet i förhållandet.
 8. Kramande sovställning
  Denna ställning tyder på engagemang, kärlek och tillgivenhet i ett par. Det återspeglar i allmänhet en god relation och ett utmärkt sexliv. Om du sover med huvudet på din partners axel betyder det att du är mycket trygg i din relation.

Vilken sovställning är ni?

Annat kul att läsa

Lämna kommentar