Motivationen och träning går hand i hand

av naknasanningensuperadmin
Motivation träning

Vi har börjat träna och denna gången känns det riktigt bra, längesen jag var så motiverad som jag är nu och bättre blir det!

Att börja träna bara sådär är inte lätt för något, jag har lärt mig gång på gång att det gäller att ha motivationen men det finns mer än så. Motivationen kommer på olika sätt och det finns så många faktorer som spelar roll som man inte tänker på.

Där vi tränar nu är ett gym som verkligen passar mig i smaken på många sätt. C har frågat mig flertalet gånger ”vad är det som gör detta gymmet så bra?” och ärligt talat vet jag inte, det är bara så som ajg vill ha det med både alla maskiner, frivikter, personalen, omklädningsrummet. Helheten är verkligen så som jag vill ha det i ett gym så det passar mig ypperligt.

Avståndet är perfekt både för att promenera, cykla eller bilen när det väl behövs. Tar vi bilen så finns det tre timmar fri parkering precis utanför vilket är perfekt när hösten och vintern närmar sig. Men fastän allt detta finns så är det viktigaste enligt mig motivationen, har man ingen motivation så är det svårt att tvinga på sig att träna.

Visst man tar sig till gymmet säger många, ”jag tränade idag”, men hur effektiv träning var det egentligen? Blev det verkligen ett träningspass? Eller satt man bara där med sin telefon och scrollade igenom sociala medier.

Min motivation är på topp just nu, hur jag har fått den vet jag inte men jag tror det är mycket tack vare C, hur hon berömmer mig för hur vi kämpar, hur jag ser skillnad både med viktminskningen men även att jag blir starkare för varje gång som vi besöker gymmet nu. Jag har lärt mig av min andra hälft att alltid ha delmål med saker man gör och det är precis det jag har nu.

Mina delmål med träning är just viktminskning men samtidigt har jag sagt att jag ska bli MINST lika stark som jag en gång var (3-4 år sedan) och jag är på god väg dit. Det enda som jag egentligen är rädd för är att gå all-in lite för mycket att man tröttnar eller tappar det.

Jag vill börja med mina smoothies, protein, vitaminer m.m. till träningen och kroppen. Men har samtidigt sagt att jag ska först träna helt utan det i en månad för att få kroppen att vänja sig vid att slita och bygga sig starkare. Det kliar i fingrarna men snart så, snart kommer jag även få i mig rätt kosttillskott som jag vet kommer hjälpa mig lite på travet gällande träningen.

Om ni några förslag på hur man kan bygga upp sin motivation får ni gärna berätta hur ni gör. Jag har tyvärr inget facit på detta mer än att hitta det som VERKLIGEN passar er varesig det är träning eller något annat.

/I

Annat kul att läsa

Lämna kommentar