Krävs alkohol för att ha roligt?

av naknasanningensuperadmin
Alkohol flaskor

Helgen har varit grym, massa mys, massa bus men samtidigt fått en hel del gjort i vårt nya hem samt (som vanligt) lite jobb. Men i var idag på en tillställning men familj och vänner där vi hade en riktigt trevlig och mysig stund.

Men en tanke slog mig, våra pojkar var dom enda barnen där och jag har absolut inga problem att andra dricker öl, cider, vin, sprit m.m. Det är deras problem före och efter. Dock slog mig tanken, måste man ha alkohol på en fest eller tillställning för att det ska vara roligt för många? 

Idag insåg jag på riktigt hur jag inte vill att pojkarna ska vara bland folk som är fulla, inte för att dom är otrevliga eller så men ändå en känsla man inte tycker om att barn ska vara i. Det hände en liten incident som verkligen fick mig att gå upp i varv, tack och lov så var familj där så jag kunde snabbt släppa det.

Men bara för att man är påverkad av alkohol, FULL så ska man inte tro att barnen tycker allt man gör på dom är roligt.

Jag har själv inte druckit alkohol så jag blir full på många år nu, tar en öl, cider, glas vin då och då med min andra hälft, men thats it. Jag säger inte att det är fel, ett beslut som man tar själv, men samtidigt som jag respekterar dom som dricker så vill jag att folk respekterar mig som väljer att INTE dricka.

Så frågan är, måste man ha alkohol för att ha roligt? Är det ett måste eller kan man ha lite kul även utan? 

/I

Annat kul att läsa

Lämna kommentar