Kan man önska sig allt?

av naknasanningensuperadmin
naknasanningenhand
Var inte rädd. Jag går brevid dig
Kom ta min hand. Jag håller i dig
Här i min famn. Kan du våga tro
Sänk dina murar. Jag ger dig ro
För att jag älskar dig så som du är
Och jag vill ge dig allting jag har
Och låt mig få bära dig när du är svag
För du betyer allting för mig. Va inte rädd
Jag går brevid dig
För ett par nätter sedan fick jag till mig att vår äldsta helst vill byta pappavecka till pappahelg.
En önskan som jag mer än gärna vill svara ”JA” på. Som att det är en självklarhet att hans önskan ska få gå i uppfyllelse.

Detta är dock en diskussion som han måste ha med sin pappa. Det finns en rädsla i att hans känslor inte kommer bli mottagen i de sätt som han förtjänar. Att man inte riktigt ger honom den respekten och spelar för mycket i sina egna känslor som förälder. Jag tror det är lätt hänt att egoismen tar över och att man förminskar känslorna i barnet. Ser inte önskan och mer eller mindre förnekar den.

Är du förälder, du som läser detta inlägg? Har du tips eller råd att dela med dig?

/C

Annat kul att läsa

Lämna kommentar