”Jag tycker jag är duktig”

av naknasanningensuperadmin
Jag är duktig

Att berömma sig själv är nog något som är bland det svåraste och heller inte något som allt för många faktiskt gör idag.

När jag är på gymmet och när jag sätter upp mina delmål för varje vecka så känner jag verkligen hur duktig jag är när jag väl klarar målet, hur ofta känner man så?

Jag kan säga att det är alldeles för sällan, alldeles för sällan som man berömmer sig själv eller tycker att man faktiskt är duktig. Just nu är fokuset för mig gällande det duktiga på gymmet och allt jobb som ligger på mitt bord. Det krävs inte mycket för jag verkligen ska känna mig duktig, men…

Det krävs ännu mindre ibland att verkligen hamna på botten och känna att man inte lyckats med målen som man faktiskt satt upp, jag vet hur tänket funkar och att man ska istället flytta på det målet och kämpa ännu mer. Men istället gräver man ner sig och känner misslyckande m.m.

MEN inte nu, jag känner mig verkligen på topp, berömmer mig själv rätt så ofta och detta framförallt med gymmet. Jobbet beror lite på vad man gör och vad man lyckas åstadkomma den dagen, för vissa kan några jobb jag gör vara enorm framgång medan jag tycker det är mindre och vill gärna mer, göra mer och få mer gjort.

Det jag vill komma fram till är att det är viktigt att faktiskt berömma sig själv, se själv hur duktig man faktiskt är och framförallt INTE jämföra sig med andra. Ha egna mål, se vad man själv uppnått och kör på det! Alla har vi olika mål i livet och ibland kan det vara väldigt små mål, då ska vi hålla oss fast vi det och strunta i hur andras mål ser ut!

/I

Annat kul att läsa

Lämna kommentar