Jag testar Reckcreation i Ljungby

av naknasanningensuperadmin
Ögonbryns färg

Jag har nu fått äran att testa på kosmetisk tatuering, då testade jag att fixa ögonbrynen. Detta gjorde jag hos underbara Cecilia på ReckCreation i Ljungby. Hon har jag följt i rätt många år och har även sedan tidigare funderat på att utbilda mig hos henne. Tiden fanns inte riktigt då och dessutom är det som alltid en kostnadsfråga. Inte direkt gratis att utbilda sig inom skönhet.

Behandlingen jag gjorde tillsammans med min syster heter Microblading-Hybridbryn. Detta innebär att man gör en kombination av stråteknik och powder brows/skuggning.

Microblading/3D bryn används ett handverktyg där man gör små snitt i huden och sedan färglägger. Denna tatuering håller mellan 6 mån-3 år. Mycket beror på skötsel, levnadsstil samt hudtyp. Innan behandlingen inleds kommer man överens tillsammans och konsulterar om vilken form och nyans du önskar. Formen målas upp med en svart kajalpenna. Området som ska tatueras bedövas med en gelé och behandlingen inleds. Läkningstiden efter behandlingen är 3-8 dagar, men slutresultatet visar sig först upp till 6 veckor. Och då är det dags för ditt återbesök. Huden kan bli irriterad och rodna direkt efter behandlingen. Detta går över inom ett dygn. Tatueringen kan uppfattas som mycket stark direkt efter behandling, men en del av det pigment som förs in kommer att stötas bort under den första veckan då sårskorpan som bildats faller av. (Ca 30-50 %) Först efter total läkning kan man se det slutgiltiga resultatet. I ett nybesök ingår 1 återbesök (som skall göras inom 6 -8 veckor) i priset.

Bedövning ögonbryn

Här kan ni se en bild på mig när jag får bedövning på ögonbrynen. Dock så fick jag en liten allergisk reaktion. Vilket Cecilia aldrig har varit med om innan. Jag var inte förvånad över att min hud reagerade eftersom jag är lite knäpp. Hade i bedövningen i ca. 25-30 min. Efter att den hade fått verka så började hon att mäta mina bryn. Upplevde henne så proffsig, hon visste precis vad hon höll på med. Jag sa det upprepande med gånger att jag litar på hennes hantverk. Jag vill ju att hon ska vara nöjd med sitt arbete. De hon kanske inte visste var då att Nakna Sanningen skulle testa hur proffsig hon faktiskt är. hehe. Så kan det gå ibland.

Ögonbryns färg

Här har Cecilia kletat på lite färg på brynen. När hon applicerar färgen så kunde det svida en aning. Som tur väl är så är man rätt härdad. Här kan ni se slutresultatet på mina snygga bryn!!

Vad blir då hela sammanfattningen? Skulle jag rekommendera er henne? Och kommer jag att fortsätta nyttja hennes tjänster?

Mitt svar är JA, JA och åter JA till allt de där. Hon är så otroligt lätt att ha och göra med. Hon får en att känna sig hemma och bekväm med en gång. Hennes salong är så fin, otroligt modern och hon är noga med hygien. Jag är så pepp och taggad på att se slutresultatet efter läkningen och återbesöket. Om vi kommer behöva korrigera något eller om både hon och jag är nöjda med resultatet. Så ja, om ni har planer på att göra ögonryn, så gå till henne!

Du kommer inte ångra dig! Hon är rätt fullbokad så se till att boka i god tid. Inte lätt att vara bäst och poppis.

Annat kul att läsa

Lämna kommentar